Založ si blog

Starosta Kusý vykopal Jamu za 600 tisíc za prachy občanov Nového Mesta

Už o pár dní bude pán starosta (a kandidát na župana) Kusý so všetkou slávou otvárať nový park na mieste bývalého cyklistického štadióna. Budú tam lavičky, stromy, tráva, atrakcie, jazierka…Skrátka, pre priemerného obyvateľa Nového mesta, ktorý musí svoju túžbu po zeleni uspokojovať zbierkou kaktusov na parapetnej doske, alebo letmým pohľadom na burinu popri ceste, to bude hotový raj na zemi. Radosť budú mať i deti, ktoré namiesto hrdzavých prašiakov dostanú možno konečne dôstojné a hlavne bezpečné miesto na hranie. Ale každý špás niečo stojí a je rozdiel, ci cenu zaplatíme my, občania Nového mesta, alebo niekto iný.

Málokto vie, odkiaľ vlastne peniaze na tento nový park išli. Pôvodne mala byť veľká časť preplatená z tzv. Nórskych fondov, teda prostriedkov, ktorými si Nóri ako nečlenovia Európskej únie kupujú možnosť predávať svoje výrobky a služby na našom trhu. Vinou lajdáctva a babráctva zo strany úradu Nového mesta však stavebníci nestihli pôvodne určený termín a viac ako 600 tisíc eur z týchto fondov prepadlo. Zaplatíme to teda my z nášho vlastného vrecka. Park bude istotne krásny a funkčný. Len premýšľam, či by pri schopnejšom vedení, nemohlo byť tých 600 tisíc využitých aj niekde inde. Napríklad na údržbu parkov na iných miestach našej mestskej časti. Na pravidelnejšie čistenie notoricky známych smetísk. Alebo na podporu občianskych aktivít, ktoré už roky suplujú to, čo by mali robiť ľudia nami volení a ich úradníci sediaci na Junáckej.

A ešte k tej funkčnosti. Už je ťažko porátať, koľko developerských projektov sa v okolí parku Jama dokončuje, či plánuje dokončiť. Aj samotný park bude cez víkendy, ale aj vo všedné dni po večeroch lákať stoky ľudí z celej Bratislavy. Nemohol projekt počítať aj s podzemnými garážami, ktoré by pohltili aspoň časť áut a určite by pomohli odbremeniť okolité ulice aj pri zápasoch na Zimnom štadióne? Ak vedel starosta Kusý a jeho mančaft zahodiť 600 tisíc eur von oknom a pýtať si ich od Novomešťanov, určite by vedeli pri zadávaní zákazky naprojektovať aj podzemné parkovisko. Ale z otváranie takého parkoviska by asi neboli tak pekné fotky vo vrcholiacej volebnej kampani, ako z otváranie nového parku. A posunutie termínu ukončenia prác zo septembra na október bola asi už naozaj len náhoda, ktorá prišla nádejnému županovi vhod.

Falošné prieskumy ako nástroj politického boja. Používa ich aj OĽANO?

18.03.2021

Falošné prieskumy ako nástroj politického boja. Používa ich aj OĽANO? Naša politika je vskutku zaujímavá. Politické strany alebo jednotliví kandidáti robia všetko možné aj nemožné, aby sa dostali k moci, vyhrali voľby, či už tie „veľké“ parlamentné alebo aj „menšie“ komunálne. Následne sa v mnohých prípadoch snažia pri moci, funkciách a postoch [...]

Ako doplácam na to, že som chodec

07.11.2017

Nezvyknem nejako vyplakávať, ale niekedy jednoducho nerozumiem niektorým veciam, ktoré sú naozaj absurdné. Posledná a zároveň najhoršia skúsenosť je s tzv. toleranciou voči cyklistom, ktorú dennodenne musíme predvádzať, pretože cyklisti vedia kričať a vždy sú tí, na ktorých musíme dávať pozor. Táto skúsenosť je s cyklistickým režimom, ktorý sa zaviedol po novom v [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 22550x
Priemerná čítanosť článkov: 7517x

Autor blogu

Kategórie